Post Icon

Hamster

 EVCİLLEŞTİRMEK
Yavru bir hamster alırsanız, hamsterınızı  evcilleştirmek ,yetişkin bir hamstera göre daha kolaydır.hamsterınızı evcilleştirirken ek gıda lara baş vurmak gereklidir mesela hamster ların onlara özel krakerleri vardır onlara alarak ve onlara kraker vererek alıştırmaya çalışmak gereklidir.size alıştıktan sonra siz ıslık çaldığınızda bile sizi takip edebilir ve sizinle birlikte uyuyabilir.

ALACAĞINIZ HAMSTER IN SAĞLIKLI OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARSINIZ ?



Alacağınız hamste ın ilk başta kafesin içinde hareketli olup olmadığına bakmak gereklidir.ikinci olarak yemek yiyip yemediğine bakmak gerekiyor.Genellikle sağlıklı bir hamster ın gözleri parlak olur bundan dolayı gözlerinin parlak olup olmadığına bakmak gerekir ve burun akıntısı olup olmadığına bakmak gerekir.hamster lar kendini temizleyen hayvanlardır bundan dolayı hasta olan bir hamster kendini temizleyemiyecek ve tüyleri  hamster ın kendini  temizleyemediği için tüyleri mat ve kirli olacaktır ancak sağlıklı bir hamster ın kendini temizlediği için tüyleri temiz ve parlak olacaktır.


HAMSTERA EŞ GEREKLİ  Mİ?



Eğer Yavru bir hamster değilse ;

* Eşini kabullenmeye bilir . Olası bişeydir .
* Birbirlerine zarar verebilirler
* Ölüm ile de sonuçlanabilir.
* Ancak her eş kabullenmeyecek diye bir kayde yoktur.

Eğer yavru bir hamster alınıcaksa ;

* Çift alınıp yavru iken alıştırılabilir . Ayırmadığınız sürece üremelerine engel olunamaz
* Eğer tek hamster almayı düşünüyorsanız , dişi tercih edilmeli . Erkekler çiftleşmek isterler . Bu yüzden agrasif ve sinirli olabilirler . Bunun da getirdiği sağlık problemleri olur.



 HAMSTER KAFESİ





            Yüzlerce çeşit ve tipte hamster kafesleri vardır. Bir hamster kafesi alırken             dikkat  edilecek   noktalar şunlardır :



 _Hamster kafesi yatay aperatiflerden oluşmalıdır. Bu onun tırmanma yeteneğini geliştirir.
 _Hamster kafesi içinde hamster çarkı şarttır. Uyanık olduğu zaman zamanının büyük bir bölümünü bu çarkta koşarak geçirir. Bu onun gelişmesini sağlar ve yediklerini sindirmesini sağlar.
  _Hamster kafesi içindeki evi mümkünse kapalı olmalıdır. Yani çatılı şirin bir ev. Hamster böyle kapalı bir yerde uyurken kendini güvende hissedicektir.
  _Hamster kafesi içinde bulunan oyuncaklar onun eğlenmesini sağlayacaktır. Böylece hamster'ınız mutlu olacaktır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder